Připravíme silný roztok soli s vodou a mícháme, až se sůl rozpustí. Kuře den před grilováním propícháme injekční stříkačkou naplněnou tímto roztokem. Musí se dostat až ke kosti.
Břišní dutinu vyplníme omytým složeným svazkem kopřiv. Do mixéru vložíme játra, česnek dle chuti, olej, sůl a rozmixujeme. Zamícháme mletou papriku a potom mlékem zředíme na požadovanou hustotu. Kuře tím potíráme během grilování (oheň nesmí být prudký) a střídavě poléváme pivem.
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme…
více o Pudinkovo-švestkové koláče
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, kakao, vodu a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.…
více o Řezy se šlehačkou a pudinkem
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami