Mouku smícháme s mlékem a žloutky, přidáme nasekanou petrželku, opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na kostičky a zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků. Tímto těstem naplníme hrníčky vymazané sádlem nebo máslem (asi do 2/3). Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a vložíme do hrnce naplněné hrníčky (voda v hrnci by měla sahat někam pod polovinu hrníčků). Zakryjeme pokličkou a vaříme 27 minut. Vypneme a necháme ještě 2 minuty hrníčky v hrnci stát. Potom knedlíky vyklopíme a podáváme nakrájené na kolečka.
Tohle množství je na 4 čtvrtlitrové hrnečky (z 1 hrnečku je asi 5 koleček knedlíků). Před vyklopením knedlíků objedeme nožem obvod kolem okrajů a knedlíky bez problémů vyklopíme. Při vymazávání hrníčků nešetříme máslem nebo sádlem.
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny