Mouku smícháme s mlékem a žloutky, přidáme nasekanou petrželku, opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na kostičky a zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků. Tímto těstem naplníme hrníčky vymazané sádlem nebo máslem (asi do 2/3). Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a vložíme do hrnce naplněné hrníčky (voda v hrnci by měla sahat někam pod polovinu hrníčků). Zakryjeme pokličkou a vaříme 27 minut. Vypneme a necháme ještě 2 minuty hrníčky v hrnci stát. Potom knedlíky vyklopíme a podáváme nakrájené na kolečka.
Tohle množství je na 4 čtvrtlitrové hrnečky (z 1 hrnečku je asi 5 koleček knedlíků). Před vyklopením knedlíků objedeme nožem obvod kolem okrajů a knedlíky bez problémů vyklopíme. Při vymazávání hrníčků nešetříme máslem nebo sádlem.
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny