Mouku smícháme s mlékem a žloutky, přidáme nasekanou petrželku, opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na kostičky a zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků. Tímto těstem naplníme hrníčky vymazané sádlem nebo máslem (asi do 2/3). Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a vložíme do hrnce naplněné hrníčky (voda v hrnci by měla sahat někam pod polovinu hrníčků). Zakryjeme pokličkou a vaříme 27 minut. Vypneme a necháme ještě 2 minuty hrníčky v hrnci stát. Potom knedlíky vyklopíme a podáváme nakrájené na kolečka.
Tohle množství je na 4 čtvrtlitrové hrnečky (z 1 hrnečku je asi 5 koleček knedlíků). Před vyklopením knedlíků objedeme nožem obvod kolem okrajů a knedlíky bez problémů vyklopíme. Při vymazávání hrníčků nešetříme máslem nebo sádlem.
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře