Ve vlažném mléce rozpustíme 2 lžičky cukru, přidáme rozdrobené droždí, trochu mouky a dáme vykynout. Po vykynutí přidáme žloutek, olej, sůl a mouku – vypracujeme vláčné těsto a necháme půl hodiny kynout. Po vykynutí vytvoříme z těsta cca 50 ks, které roztáhneme a plníme tvarohovou náplní. Poté zakulatíme do tvaru koláčku, položíme na vymazaný plech. Do každého uděláme důlek až na dno plechu a do něj dáme trochu povidel, poté sypeme každý koláček drobenkou a dáme péci do vyhřáté trouby na 15–20 minut 180 °C. Před servírováním pocukrujeme. Nepotíráme vejcem!
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě