Ve vlažném mléce rozpustíme 2 lžičky cukru, přidáme rozdrobené droždí, trochu mouky a dáme vykynout. Po vykynutí přidáme žloutek, olej, sůl a mouku – vypracujeme vláčné těsto a necháme půl hodiny kynout. Po vykynutí vytvoříme z těsta cca 50 ks, které roztáhneme a plníme tvarohovou náplní. Poté zakulatíme do tvaru koláčku, položíme na vymazaný plech. Do každého uděláme důlek až na dno plechu a do něj dáme trochu povidel, poté sypeme každý koláček drobenkou a dáme péci do vyhřáté trouby na 15–20 minut 180 °C. Před servírováním pocukrujeme. Nepotíráme vejcem!
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku s kypřícím práškem, mléko a nakonec sníh z bílků. Na náplň si vyšleháme…
více o Bábovka s tvarohovou náplní