Ve vlažném mléce rozpustíme 2 lžičky cukru, přidáme rozdrobené droždí, trochu mouky a dáme vykynout. Po vykynutí přidáme žloutek, olej, sůl a mouku – vypracujeme vláčné těsto a necháme půl hodiny kynout. Po vykynutí vytvoříme z těsta cca 50 ks, které roztáhneme a plníme tvarohovou náplní. Poté zakulatíme do tvaru koláčku, položíme na vymazaný plech. Do každého uděláme důlek až na dno plechu a do něj dáme trochu povidel, poté sypeme každý koláček drobenkou a dáme péci do vyhřáté trouby na 15–20 minut 180 °C. Před servírováním pocukrujeme. Nepotíráme vejcem!
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky