Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Marinujeme v oleji s pepřem a bylinkovou solí nejméně jednu hodinu.
Mezitím si nakrájíme zeleninu a slaninu na podobně velké kousky jako maso. Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na silnější plátky, které pokládáme přes sebe do vymazaného pekáče.
Na špejli napichujeme rajče, maso, slaninu, červenou papriku, cibuli, zelenou papriku – vše opakujeme až do konce a uzavřeme vždy rajčátkem. Hotové špízy klademe na brambory a pečeme v předehřáté troubě.
Smíchat,nalít,přelít,upéct.
Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček