Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Marinujeme v oleji s pepřem a bylinkovou solí nejméně jednu hodinu.
Mezitím si nakrájíme zeleninu a slaninu na podobně velké kousky jako maso. Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na silnější plátky, které pokládáme přes sebe do vymazaného pekáče.
Na špejli napichujeme rajče, maso, slaninu, červenou papriku, cibuli, zelenou papriku – vše opakujeme až do konce a uzavřeme vždy rajčátkem. Hotové špízy klademe na brambory a pečeme v předehřáté troubě.
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka