Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Marinujeme v oleji s pepřem a bylinkovou solí nejméně jednu hodinu.
Mezitím si nakrájíme zeleninu a slaninu na podobně velké kousky jako maso. Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na silnější plátky, které pokládáme přes sebe do vymazaného pekáče.
Na špejli napichujeme rajče, maso, slaninu, červenou papriku, cibuli, zelenou papriku – vše opakujeme až do konce a uzavřeme vždy rajčátkem. Hotové špízy klademe na brambory a pečeme v předehřáté troubě.
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny