Všechny ingredience zpracujeme v těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladničce. Druhý den pak vrstvou těsta plníme dobře vymaštěná a moukou vysypaná tvořítka košíčků a upečeme v předehřáté troubě. Horké košíčky vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a cukrem, tou naplníme košíčky a ozdobíme jahodami. Můžeme ještě povrch polít barevnou želatinou.
Doporučuji připravit jen tolik košíčků, kolik jich budeme podávat.
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka