Všechny ingredience zpracujeme v těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladničce. Druhý den pak vrstvou těsta plníme dobře vymaštěná a moukou vysypaná tvořítka košíčků a upečeme v předehřáté troubě. Horké košíčky vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a cukrem, tou naplníme košíčky a ozdobíme jahodami. Můžeme ještě povrch polít barevnou želatinou.
Doporučuji připravit jen tolik košíčků, kolik jich budeme podávat.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany