Všechny ingredience zpracujeme v těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladničce. Druhý den pak vrstvou těsta plníme dobře vymaštěná a moukou vysypaná tvořítka košíčků a upečeme v předehřáté troubě. Horké košíčky vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a cukrem, tou naplníme košíčky a ozdobíme jahodami. Můžeme ještě povrch polít barevnou želatinou.
Doporučuji připravit jen tolik košíčků, kolik jich budeme podávat.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Do mísy prosijeme 120 g mouky, přidáme 150 g cukru, 1 dcl mléka, oleje a žloutek. Ušleháme. Opatrně do směsi vmícháme…
více o Vanilkový dort se skořicí