Všechny ingredience zpracujeme v těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladničce. Druhý den pak vrstvou těsta plníme dobře vymaštěná a moukou vysypaná tvořítka košíčků a upečeme v předehřáté troubě. Horké košíčky vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a cukrem, tou naplníme košíčky a ozdobíme jahodami. Můžeme ještě povrch polít barevnou želatinou.
Doporučuji připravit jen tolik košíčků, kolik jich budeme podávat.
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Všechny přísady smícháme. A dáme do vymazané mikrovlnkové nádoby. Vlníme asi 7 minut (podle síly mikrovlnky).
Místo…
více o Buchta rychlík (v mikrovlnce)