3.5
Zaděláme kvásek, přidáme zbylé suroviny a zpracujeme v těsto, dáme kynout. Rozválíme do dobře vymazané kulaté formy… více o Švestkový koláč s tvarohem
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte… více o Makový koláč s tvarohem
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřicí… více o Rybízový koláč s tvarohem
Mák je jednou z nejstarších plodin, které se využívají v české kuchyni. Jídla a moučníky s… Celý článek
Někdo si bez snídaně nedokáže představit den, jiný to má úplně naopak a ráno by do sebe nic… Celý článek
Ušetřit při vaření čas a peníze za energie bylo v minulosti, stejně jako dnes, velké téma. K… Celý článek
Květák je velmi všestranná a variabilní zelenina a jedním z oblíbených způsobů, jak s ním lze… Celý článek
- kotlety naklepat - osolit, opepřit - cibule na kolečka - brambory oloupat a nakrájet na plátky - pekáč vymazat -… více o Kovářské kotlety
Suroviny na těsto vymícháme do hladkého těsta, které nalijeme na vymazaný, vysypaný plech,na těsto nasypeme švestky,… více o Makovec se švestkami
Máslo utřeme po pěny s cukrem a postupně vmícháme další suroviny. Těsto protlačíme strojkem nebo stříkáme na plech… více o Linecké třené cukroví
V salátové míse rozšleháme jogurt s citrónovou šťávou, solí, pepřem a na malé kousky rozdrobeným sýrem. Jablka omyjeme,… více o Celerový salát s jablky a nivou
Listové těsto rozdělíme na 2 poloviny, každou polovinu rozválíme na pomoučeném vále do obdelníku (asi 30x20 cm),… více o Arménský štrúdl
Jeden kus listového těsta rozválíme potřeme kečupem dáme salám, olivy, sýr (co zrovna máme) Roládu zabalíme a dáme do… více o Šneci – co lednice dá
Maso zlehka naklepeme,osolíme,opepříme a pokmínujem. V hrnci si rozpálíme olej a vložíme do něj na kostky nakrájenou… více o Vepřová krkovice na tmavém pivu
Nadrobno pokrájenou cibuli lehce osmahneme, přidáme najemno pokrájená drůbeží, nejlépe kuřecí jatýrka. Orestujeme,… více o Bramborový guláš Václav
Čokoládu nalámeme na malé kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Když je čokoláda rozpuštěná přidáme smetanu, amaretto a… více o Čokoládové fondue
Do misky nasypeme mouku, osolíme, přidáme žloutek, vodu, olej a promícháme. Až se všechno spojí, vysypeme na vál a… více o Rychlé těsto na slaný koláč
Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme. Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl,… více o Rajská polévka z čerstvých rajčat
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,… více o Karbanátky z ovesných vloček