Heru si vyndáme minimálně hodinu dopředu z lednice, aby nám změkla. Do větší mísy si nasypeme všechny suroviny na těsto, Heru si nakrajíme na plátky a hněteme, dokud nevznikne pevná hmota, která se nechá vyválet. Když se těsto moc lepí, můžeme přidat ještě mouku.
Koláčovou formu vymažeme Herou a vysypeme hrubou moukou.
Vezmeme 3/4 těsta a vyválíme ho na 1 cm široký plát, který pak přesuneme do formy, kde si ho podle svého ještě dotvarujeme. Těsto dáme i na okraje.
V další misce si rozmícháme tvaroh s cukrem. Tvaroh dáme na těsto a rovnoměrně rozetřeme.
Očistíme si ovoce, švestky rozpůlíme, vypeckujeme a můžeme je nakrájet na čtvrtky. Ovoce naklademe na koláč.
Poté, co je koláč pokrytý ovocem, můžeme ze zbylého těsta vytvořit mřížky, případně z něj udělat drobenku.
Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180–200 stupňů. Pečeme cca 30–50 minut podle typu trouby. Koláč je hotový, když se okraje začnou barvit do tmavší zlaté barvy.
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte…
více o Makový koláč s tvarohem
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřicí…
více o Rybízový koláč s tvarohem
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.…
více o Skvělý těstovinový salát
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,…
více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhladle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý…
více o Moučník z čokolády Margot