Výborný borůvkovo-švestkový koláč s tvarohem

3.5

hodnoceno: 14
Příprava: 40 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 2
      hrnek hladká mouka menší hrnky
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 200
      g hera
  • Náplň
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 300
      g švestky
    • 250
      g borůvky
  • Na pekáč
    • hrubá mouka na vysypání
    • 1
      lžíce hera na vymazání

Postup přípravy receptu

  • Heru si vyndáme minimálně hodinu dopředu z lednice, aby nám změkla. Do větší mísy si nasypeme všechny suroviny na těsto, Heru si nakrajíme na plátky a hněteme, dokud nevznikne pevná hmota, která se nechá vyválet. Když se těsto moc lepí, můžeme přidat ještě mouku.
  • Koláčovou formu vymažeme Herou a vysypeme hrubou moukou.
  • Vezmeme 3/4 těsta a vyválíme ho na 1 cm široký plát, který pak přesuneme do formy, kde si ho podle svého ještě dotvarujeme. Těsto dáme i na okraje.
  • V další misce si rozmícháme tvaroh s cukrem. Tvaroh dáme na těsto a rovnoměrně rozetřeme.
  • Očistíme si ovoce, švestky rozpůlíme, vypeckujeme a můžeme je nakrájet na čtvrtky. Ovoce naklademe na koláč.
  • Poté, co je koláč pokrytý ovocem, můžeme ze zbylého těsta vytvořit mřížky, případně z něj udělat drobenku.
  • Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180–200 stupňů. Pečeme cca 30–50 minut podle typu trouby. Koláč je hotový, když se okraje začnou barvit do tmavší zlaté barvy.
Zařazení: Moučníky Koláče

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.