Do formy nalijeme podmáslí s vodou, přidáme ocet, olej, med, sůl, vsypeme mouky a koření a nakonec droždí. Program základní – tří hodiny a kůrka střední.
Těsto by mělo utvořit při míchání kouli, která se nelepí na stěny formy, ale není ani příliš tuhá, takže podle potřeby přidáme tekutinu nebo mouku. Po druhém míchání potřeme slanou vodou a posypeme semínky, která trošku přitlačíme. Pak již pekárnu neotvíráme. Podmáslí dá chlebu vláčnost, takže nevysychá.
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo…
více o Těstovinový salát s tuňákem
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a…
více o Pikantní fazolová pochoutka