Do formy nalijeme podmáslí s vodou, přidáme ocet, olej, med, sůl, vsypeme mouky a koření a nakonec droždí. Program základní – tří hodiny a kůrka střední.
Těsto by mělo utvořit při míchání kouli, která se nelepí na stěny formy, ale není ani příliš tuhá, takže podle potřeby přidáme tekutinu nebo mouku. Po druhém míchání potřeme slanou vodou a posypeme semínky, která trošku přitlačíme. Pak již pekárnu neotvíráme. Podmáslí dá chlebu vláčnost, takže nevysychá.
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme…
více o Karbanátky z ovesných vloček