
2.5
Nejprve si všechny přísady dáme do místnosti (třeba přes noc), aby měly stejnou teplotu. Do šálku dáme trochu mléka,… více o Bochánek, který se vždy povede
Mouku prosijeme, smícháme s ostatními ingrediencemi, zaděláme těsto. Necháme kynout v chladu (lednici) 8–12 hodin, při… více o Chléb bez hnětení
Vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Smícháme mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru, ořechy. Poté… více o Výborný beránek
Patříte k masožravcům? Pak nejspíš po našich receptech názor nezměníte, ale třeba zjistíte, že… Celý článek
Snídaně, svačina nebo večeře v podobě chleba nemusí být žádná nuda. Naopak můžete připravit… Celý článek
Možná jste o něm ještě neslyšeli, ale jméno Amaury Guichon je mezi cukráři pojem. Pokud jde o… Celý článek
Tradiční česká kuchyně začíná u hovězího vývaru, který je základem mnoha omáček a dalších… Celý článek
Z droždí a mléka uděláme kvásek a zaděláme hladké těsto, dáme vykynout. Rozválíme do kruhové placky, kterou rozkrojíme… více o Croissantové rohlíčky s nugetou
Omyté špalíčky zbavíme kůže a naložíme do podmáslí (potopit bez milosti) - nejlépe na noc. Potom smícháme všechny… více o Nožičky v podmáslí
Dáme vařit těstoviny, mezitím kuřecí maso nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvičce s kořením. Uvařené těstoviny… více o Těstovinový „rychlovka, mňamka“ salát
Vypracujeme "klasické" tvarohové těsto a necháme odpočinout v ledničce (můžeme i rozválet a složit, těsto je pak lépe… více o Tvarohové pečivo se šunkou
Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a na drobno pokrájenou cibli. Cibuli necháme… více o Houbová omáčka
Mouku prosijeme na vál a promícháme se solí. (Solíme málo, jinak by těsto špatně schlo.) Do mouky uděláme důlek a… více o Domácí lasagne
Arašídy (mohou a nemusí být solené) najemno nameleme. Je více variant, co k nim přidat. Buď tam dáme trochu másla.… více o Arašídová pomazánka – slaná
Maso osolíme, opepříme a prudce opečeme na oleji. Přidáme nakrájený pórek, podlijeme vodou a pivem a 10 minut dusíme.… více o Kuře na Nivě
Ryby omyjte, osušte a kůži nakrojte do tvaru mřížky. V misce smíchejte olej se šťávou a kůrou z citronu, nasekanou… více o Pstruzi s mandlemi a bramborovým pyré
Do domácí pekárny dáme: mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Potom vložíme mouku, cukr, sůl a nakonec do středu droždí. … více o Malé domácí houstičky
kvásek a zpracovat hladké nelepivé těsto...40 minut kynout a po naplnění dalších 20minut více o Těsto na buchty
Smíchejte kávu, med, kakao (holandské), koření, česnek, limetkovou šťávu a sójovku. Vepřové kotlety opepřete, vložte do… více o "Kouřové" marinované vepřové