Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to jsem použila malý pekáč. Doufám, že se takto povede a bude chutnat. :)
Postup
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh. Potom si připravíme těsto. Olej, cukr a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zlehka zamícháme. Vedle v misce si smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva, až to zamícháme tak to přidáme k těstu, zamícháme a přidáme mléko a potom lehce vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. Vylijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech a necháme péct přibližně 35 minut na 180 stupňů. Mezitím si připravíme náplň. Ušlehám smetanu ke šlehání se ztužovačem šlehačky a potom do ní přidám nahrubo nastrouhanou čokoládu a cukr. Dám do lednice ztuhnout. Až bude těsto hotové, vyndáme a necháme vychladnout. Po vychladnutí opatrně vydlabeme vrchní část těsta (to co vydlabeme dáváme vedle do nějaké misky, tím potom krtkův dort posypeme) min. 1 cm od okraje. Až ho vydlabeme, poskládáme na těsto na plátky nakrájené banány, na to dáme náplň. Pokud zbyde můžeme udělat ještě jednu vrstvu. Potom vezmeme vydlabaný těsto, které máme vedle v misce a posypeme tím dort. Necháme potom pár hodin v ledničce ztuhnout.
Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink – klasicky dle návodu a necháme vychladnout.
Těsto: Oddělíme si žloutky od…
více o Domácí krtkův dort na plechu
V mističce pečlivě smícháme kelímek smetany a přibližně 4 trojúhelníčky taveného sýra do hladka, můžeme naředit trochu…
více o Rychlá omáčka na těstoviny
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s…
více o Sloppy Joes – zapečený sendvič
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku