Ohřejeme 250 ml mléka,přidáme cukr krupici(asi jedna lžička),nadlolíme jednu kostku droždí.Čekáme 10 min. než kvásek vyběhne.Do mísy dáme mouku,2 žloutky,1/4 tuku,přidáme 3 lžíce cukru moučky,mléko a kvásek.Mícháme vařečkou,vypracujeme tuhé těšto, přisypemem polohrubou mouku,z těstem si pohrajeme musí vzniknout nelepivý bochník,dáme ho do mísy a necháme ho hodinu kynout pod utěrkou.Těsto tozdělíme na 8-9 dílků,vezmeme si alobal a omotáme s ním zavařovací sklenice nebo flašky od piva (podle počtu dílků těsta),s těsta uděláme podlouhlé hady,a ty pak zbylými bílky z vajec do kterých jsme přidaly trochu mléka potřeme trdelníky.Připravíme si pakáč,vložíme do něj skořicový cukr a trdla v něm obalíme,vložíme na jiný pekáč.Troubu si rozehřejeme na 180° a trdla do ní vložíme,za 15 min. trdla vyndáme z trouby hotová!!
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort
Cuketu nakrájíme na kolečka, silná asi 0,5 cm. Půl množství cukety naskládáme do remosky nebo zapékací mísy, posypeme…
více o Zapečená cuketa se šunkou
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak…
více o Kapustové karbanátky se sýrem