Ohřejeme 250 ml mléka,přidáme cukr krupici(asi jedna lžička),nadlolíme jednu kostku droždí.Čekáme 10 min. než kvásek vyběhne.Do mísy dáme mouku,2 žloutky,1/4 tuku,přidáme 3 lžíce cukru moučky,mléko a kvásek.Mícháme vařečkou,vypracujeme tuhé těšto, přisypemem polohrubou mouku,z těstem si pohrajeme musí vzniknout nelepivý bochník,dáme ho do mísy a necháme ho hodinu kynout pod utěrkou.Těsto tozdělíme na 8-9 dílků,vezmeme si alobal a omotáme s ním zavařovací sklenice nebo flašky od piva (podle počtu dílků těsta),s těsta uděláme podlouhlé hady,a ty pak zbylými bílky z vajec do kterých jsme přidaly trochu mléka potřeme trdelníky.Připravíme si pakáč,vložíme do něj skořicový cukr a trdla v něm obalíme,vložíme na jiný pekáč.Troubu si rozehřejeme na 180° a trdla do ní vložíme,za 15 min. trdla vyndáme z trouby hotová!!
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.