Ohřejeme 250 ml mléka,přidáme cukr krupici(asi jedna lžička),nadlolíme jednu kostku droždí.Čekáme 10 min. než kvásek vyběhne.Do mísy dáme mouku,2 žloutky,1/4 tuku,přidáme 3 lžíce cukru moučky,mléko a kvásek.Mícháme vařečkou,vypracujeme tuhé těšto, přisypemem polohrubou mouku,z těstem si pohrajeme musí vzniknout nelepivý bochník,dáme ho do mísy a necháme ho hodinu kynout pod utěrkou.Těsto tozdělíme na 8-9 dílků,vezmeme si alobal a omotáme s ním zavařovací sklenice nebo flašky od piva (podle počtu dílků těsta),s těsta uděláme podlouhlé hady,a ty pak zbylými bílky z vajec do kterých jsme přidaly trochu mléka potřeme trdelníky.Připravíme si pakáč,vložíme do něj skořicový cukr a trdla v něm obalíme,vložíme na jiný pekáč.Troubu si rozehřejeme na 180° a trdla do ní vložíme,za 15 min. trdla vyndáme z trouby hotová!!
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky