Půl kila brambor vařených ve slupce oloupeme a nastrouháme. Přidáme 2 kila syrových brambor jemně nastrouhaných. Vymačkáme vodu, smícháme a osolíme. Z tvarohu, vejce a cukru umícháme náplň.
Z brambor utvoříme placky velké asi jako dlaň, naplníme tvarohem, zabalíme a obalíme v hladké mouce. Vkládáme je do vařící osolené vody. Když vyplavou, jsou hotové. Podáváme k pečenému bůčku a poléváme šťávou.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami