Půl kila brambor vařených ve slupce oloupeme a nastrouháme. Přidáme 2 kila syrových brambor jemně nastrouhaných. Vymačkáme vodu, smícháme a osolíme. Z tvarohu, vejce a cukru umícháme náplň.
Z brambor utvoříme placky velké asi jako dlaň, naplníme tvarohem, zabalíme a obalíme v hladké mouce. Vkládáme je do vařící osolené vody. Když vyplavou, jsou hotové. Podáváme k pečenému bůčku a poléváme šťávou.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou