Připravíme si kuskus. Přidáme do něj 3 lžíce oleje, pořádně promícháme, přisypeme do 250 ml vroucí vody a vaříme, než se voda vsákne/vypaří. Odstavíme s pokličkou na 2 minuty, přidáme trochu másla a 3 minuty znovu povaříme. Ještě teplý rozdělíme do misek.
Připravíme si smícháním jogurtu (nebo tatarky) s kečupem, troškou sójovky, propasírovaným česnekem, pepře a soli omáčku, kterou kuskus zalijeme (nemíchat).
Na tuto vrstvu dáme dostatek sterilované kukuřice, na ni rozčtvrcená rajčata, mezi ně kolečka okurek a ze středu vyskládáme kusy hrubostěnné papriky. Můžeme ozdobit petrželkou.
Zelenina je v tomto případě vynikající pokrájená nahrubo. Je to zvláštní kombinace teplého kuskusu se studenou zeleninou, která nám ovšem velmi chutná. Jako obměnu lze místo omáčky nalít na kuskus sterilované fazole v rajčatové omáčce.
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella