Připravíme si kuskus. Přidáme do něj 3 lžíce oleje, pořádně promícháme, přisypeme do 250 ml vroucí vody a vaříme, než se voda vsákne/vypaří. Odstavíme s pokličkou na 2 minuty, přidáme trochu másla a 3 minuty znovu povaříme. Ještě teplý rozdělíme do misek.
Připravíme si smícháním jogurtu (nebo tatarky) s kečupem, troškou sójovky, propasírovaným česnekem, pepře a soli omáčku, kterou kuskus zalijeme (nemíchat).
Na tuto vrstvu dáme dostatek sterilované kukuřice, na ni rozčtvrcená rajčata, mezi ně kolečka okurek a ze středu vyskládáme kusy hrubostěnné papriky. Můžeme ozdobit petrželkou.
Zelenina je v tomto případě vynikající pokrájená nahrubo. Je to zvláštní kombinace teplého kuskusu se studenou zeleninou, která nám ovšem velmi chutná. Jako obměnu lze místo omáčky nalít na kuskus sterilované fazole v rajčatové omáčce.
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole