Připravíme si kuskus. Přidáme do něj 3 lžíce oleje, pořádně promícháme, přisypeme do 250 ml vroucí vody a vaříme, než se voda vsákne/vypaří. Odstavíme s pokličkou na 2 minuty, přidáme trochu másla a 3 minuty znovu povaříme. Ještě teplý rozdělíme do misek.
Připravíme si smícháním jogurtu (nebo tatarky) s kečupem, troškou sójovky, propasírovaným česnekem, pepře a soli omáčku, kterou kuskus zalijeme (nemíchat).
Na tuto vrstvu dáme dostatek sterilované kukuřice, na ni rozčtvrcená rajčata, mezi ně kolečka okurek a ze středu vyskládáme kusy hrubostěnné papriky. Můžeme ozdobit petrželkou.
Zelenina je v tomto případě vynikající pokrájená nahrubo. Je to zvláštní kombinace teplého kuskusu se studenou zeleninou, která nám ovšem velmi chutná. Jako obměnu lze místo omáčky nalít na kuskus sterilované fazole v rajčatové omáčce.
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany