Připravíme si kuskus. Přidáme do něj 3 lžíce oleje, pořádně promícháme, přisypeme do 250 ml vroucí vody a vaříme, než se voda vsákne/vypaří. Odstavíme s pokličkou na 2 minuty, přidáme trochu másla a 3 minuty znovu povaříme. Ještě teplý rozdělíme do misek.
Připravíme si smícháním jogurtu (nebo tatarky) s kečupem, troškou sójovky, propasírovaným česnekem, pepře a soli omáčku, kterou kuskus zalijeme (nemíchat).
Na tuto vrstvu dáme dostatek sterilované kukuřice, na ni rozčtvrcená rajčata, mezi ně kolečka okurek a ze středu vyskládáme kusy hrubostěnné papriky. Můžeme ozdobit petrželkou.
Zelenina je v tomto případě vynikající pokrájená nahrubo. Je to zvláštní kombinace teplého kuskusu se studenou zeleninou, která nám ovšem velmi chutná. Jako obměnu lze místo omáčky nalít na kuskus sterilované fazole v rajčatové omáčce.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na kolečka nakrájené krabí tyčinky a na plátky nakrájeného Šmakouna, posypeme…
více o Krabí tyčinky se zeleninou