Připravíme si kuskus. Přidáme do něj 3 lžíce oleje, pořádně promícháme, přisypeme do 250 ml vroucí vody a vaříme, než se voda vsákne/vypaří. Odstavíme s pokličkou na 2 minuty, přidáme trochu másla a 3 minuty znovu povaříme. Ještě teplý rozdělíme do misek.
Připravíme si smícháním jogurtu (nebo tatarky) s kečupem, troškou sójovky, propasírovaným česnekem, pepře a soli omáčku, kterou kuskus zalijeme (nemíchat).
Na tuto vrstvu dáme dostatek sterilované kukuřice, na ni rozčtvrcená rajčata, mezi ně kolečka okurek a ze středu vyskládáme kusy hrubostěnné papriky. Můžeme ozdobit petrželkou.
Zelenina je v tomto případě vynikající pokrájená nahrubo. Je to zvláštní kombinace teplého kuskusu se studenou zeleninou, která nám ovšem velmi chutná. Jako obměnu lze místo omáčky nalít na kuskus sterilované fazole v rajčatové omáčce.
Oloupané brambory pomeleme na masovém strojku s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku,…
více o Bramborová paštika s uzeninou
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage