Na 2 lžících sádla zlehka osmahněte najemno nakrájenou velkou cibuli.
Vložte 400 g prorostlého vepřového masa nakrájeného na kostky, osolte a okořeňte 2 lžičkami sladké papriky, 1 lžičkou kmínu. Přidejte lisovaný česnek, kmín a duste do poloměkka.
Přidejte kysané zelí i s nálevem, zahustěte jíškou a duste doměkka.
Přidejte zakysanou smetanu a krátce prohřejte.
Podávejte s houskovými nebo bramborovými knedlíky, dobrý je i chléb.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem