Na 2 lžících sádla zlehka osmahněte najemno nakrájenou velkou cibuli.
Vložte 400 g prorostlého vepřového masa nakrájeného na kostky, osolte a okořeňte 2 lžičkami sladké papriky, 1 lžičkou kmínu. Přidejte lisovaný česnek, kmín a duste do poloměkka.
Přidejte kysané zelí i s nálevem, zahustěte jíškou a duste doměkka.
Přidejte zakysanou smetanu a krátce prohřejte.
Podávejte s houskovými nebo bramborovými knedlíky, dobrý je i chléb.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka