Na 2 lžících sádla zlehka osmahněte najemno nakrájenou velkou cibuli.
Vložte 400 g prorostlého vepřového masa nakrájeného na kostky, osolte a okořeňte 2 lžičkami sladké papriky, 1 lžičkou kmínu. Přidejte lisovaný česnek, kmín a duste do poloměkka.
Přidejte kysané zelí i s nálevem, zahustěte jíškou a duste doměkka.
Přidejte zakysanou smetanu a krátce prohřejte.
Podávejte s houskovými nebo bramborovými knedlíky, dobrý je i chléb.
Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových…
více o Jájiny kapustové bramboráčky
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naskládáme je do zapékací mísy. Na ně položíme plátky másla, eidamu a kolečka salámu.
…
více o Pečené kuřecí na smetaně
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové