Na 2 lžících sádla zlehka osmahněte najemno nakrájenou velkou cibuli.
Vložte 400 g prorostlého vepřového masa nakrájeného na kostky, osolte a okořeňte 2 lžičkami sladké papriky, 1 lžičkou kmínu. Přidejte lisovaný česnek, kmín a duste do poloměkka.
Přidejte kysané zelí i s nálevem, zahustěte jíškou a duste doměkka.
Přidejte zakysanou smetanu a krátce prohřejte.
Podávejte s houskovými nebo bramborovými knedlíky, dobrý je i chléb.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka