1) Strouhanku (příp. nalámaný toastový chléb/veku) zalijeme mlékem; necháme mléko vsáknout a rozmixujeme na jemno.
2) Přidáme mleté maso, sůl, bazalku a trochu pepře a pořádně promícháme.
3) Z masové hmoty tvarujeme koule, které krátce po všech stranách osmahneme na oleji.
Polévka:
1) Propasírovaný česnek krátce osmahneme na cibulce; zalijeme horkou vodou, přidáme protlak a necháme chvíli povařit.
2) Až se polévka začne vařit, nasypeme těstoviny (ideální jsou dětské tvary – zvířátka, písmenka…) a přidáme masové koule, aby se povařily ještě zevnitř.
3) Pokud se nám polévka zdá řídká, můžeme zahustit hladkou moukou.
4) Dochutíme solí, cukrem a bazalkou a můžeme servírovat.
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s…
více o Vývar s masovými taštičkami
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná