1) Strouhanku (příp. nalámaný toastový chléb/veku) zalijeme mlékem; necháme mléko vsáknout a rozmixujeme na jemno.
2) Přidáme mleté maso, sůl, bazalku a trochu pepře a pořádně promícháme.
3) Z masové hmoty tvarujeme koule, které krátce po všech stranách osmahneme na oleji.
Polévka:
1) Propasírovaný česnek krátce osmahneme na cibulce; zalijeme horkou vodou, přidáme protlak a necháme chvíli povařit.
2) Až se polévka začne vařit, nasypeme těstoviny (ideální jsou dětské tvary – zvířátka, písmenka…) a přidáme masové koule, aby se povařily ještě zevnitř.
3) Pokud se nám polévka zdá řídká, můžeme zahustit hladkou moukou.
4) Dochutíme solí, cukrem a bazalkou a můžeme servírovat.
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s…
více o Vývar s masovými taštičkami
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny