1) Strouhanku (příp. nalámaný toastový chléb/veku) zalijeme mlékem; necháme mléko vsáknout a rozmixujeme na jemno.
2) Přidáme mleté maso, sůl, bazalku a trochu pepře a pořádně promícháme.
3) Z masové hmoty tvarujeme koule, které krátce po všech stranách osmahneme na oleji.
Polévka:
1) Propasírovaný česnek krátce osmahneme na cibulce; zalijeme horkou vodou, přidáme protlak a necháme chvíli povařit.
2) Až se polévka začne vařit, nasypeme těstoviny (ideální jsou dětské tvary – zvířátka, písmenka…) a přidáme masové koule, aby se povařily ještě zevnitř.
3) Pokud se nám polévka zdá řídká, můžeme zahustit hladkou moukou.
4) Dochutíme solí, cukrem a bazalkou a můžeme servírovat.
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s…
více o Vývar s masovými taštičkami
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na…
více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Cukr, vejce vyšleháme, postupně přiléváme mléko a olej. Pak přidáme přesnídávku a nakonec mouku s práškem do pečiva.
…
více o Rychlé řezy z přesnídávky
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou