1) Strouhanku (příp. nalámaný toastový chléb/veku) zalijeme mlékem; necháme mléko vsáknout a rozmixujeme na jemno.
2) Přidáme mleté maso, sůl, bazalku a trochu pepře a pořádně promícháme.
3) Z masové hmoty tvarujeme koule, které krátce po všech stranách osmahneme na oleji.
Polévka:
1) Propasírovaný česnek krátce osmahneme na cibulce; zalijeme horkou vodou, přidáme protlak a necháme chvíli povařit.
2) Až se polévka začne vařit, nasypeme těstoviny (ideální jsou dětské tvary – zvířátka, písmenka…) a přidáme masové koule, aby se povařily ještě zevnitř.
3) Pokud se nám polévka zdá řídká, můžeme zahustit hladkou moukou.
4) Dochutíme solí, cukrem a bazalkou a můžeme servírovat.
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s…
více o Vývar s masovými taštičkami
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Brambory uvaříme ve slupce. Slejeme vodu, oloupeme brambory a přes "takovéto kulaté" mačkátko na brambory promačkáme do…
více o Rychlý bramborový salát
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami