Utřeme tvaroh se 4 lžícemi cukru krystal, přidáme vanilkový cukr, šťávu i kůru z poloviny citronu a hoblinky čokolády. Tvarohovou náplní potřeme piškotový korpus, stěrkou uhladíme a celou plochu pokryjeme pokrájeným ovocem tak, jak kdo má rád.
Připravíme želé: v 500 ml vody rozmícháme zbylé 3 lžíce cukru krystal a cukrárenské želé a necháme přejít asi minutku varem. Poté z plotny odstavíme a 10 minut za občasného míchání nám bude želé tuhnout.
Vlažným želé přeléváme ovoce na dortu v několika vrstvách a poté dáme do lednice vychladit alespoň na hodinu.
Dort je vynikající, není ani potřeba šlehačky či ztužovače, takže skoro dietní.
Nejdříve uvaříme vanilkový puding s 250 ml mléka a lžící cukru. Dáme vychladit.
Cukr, žloutky, povolenou heru, případně…
více o Ovocný dort, téměř dietní :)
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem