Utřeme tvaroh se 4 lžícemi cukru krystal, přidáme vanilkový cukr, šťávu i kůru z poloviny citronu a hoblinky čokolády. Tvarohovou náplní potřeme piškotový korpus, stěrkou uhladíme a celou plochu pokryjeme pokrájeným ovocem tak, jak kdo má rád.
Připravíme želé: v 500 ml vody rozmícháme zbylé 3 lžíce cukru krystal a cukrárenské želé a necháme přejít asi minutku varem. Poté z plotny odstavíme a 10 minut za občasného míchání nám bude želé tuhnout.
Vlažným želé přeléváme ovoce na dortu v několika vrstvách a poté dáme do lednice vychladit alespoň na hodinu.
Dort je vynikající, není ani potřeba šlehačky či ztužovače, takže skoro dietní.
Nejdříve uvaříme vanilkový puding s 250 ml mléka a lžící cukru. Dáme vychladit.
Cukr, žloutky, povolenou heru, případně…
více o Ovocný dort, téměř dietní :)
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky