Utřeme tvaroh se 4 lžícemi cukru krystal, přidáme vanilkový cukr, šťávu i kůru z poloviny citronu a hoblinky čokolády. Tvarohovou náplní potřeme piškotový korpus, stěrkou uhladíme a celou plochu pokryjeme pokrájeným ovocem tak, jak kdo má rád.
Připravíme želé: v 500 ml vody rozmícháme zbylé 3 lžíce cukru krystal a cukrárenské želé a necháme přejít asi minutku varem. Poté z plotny odstavíme a 10 minut za občasného míchání nám bude želé tuhnout.
Vlažným želé přeléváme ovoce na dortu v několika vrstvách a poté dáme do lednice vychladit alespoň na hodinu.
Dort je vynikající, není ani potřeba šlehačky či ztužovače, takže skoro dietní.
Nejdříve uvaříme vanilkový puding s 250 ml mléka a lžící cukru. Dáme vychladit.
Cukr, žloutky, povolenou heru, případně…
více o Ovocný dort, téměř dietní :)
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE