Kapra naporcujeme na tenčí podkovičky (budou se lépe obracet a péct). Uvedené ingredience smícháme v misce a kapra do této marinády naložíme alespoň na 2 hodiny. Pak v další misce smícháme polohrubou mouku s grilovacím kořením. Jednotlivé porce v mouce obalíme a osmažíme na rozpáleném tuku.
Podáváme s brambory a domácí tatarkou (majonéza, sůl, pepř, worcester, cibulka, okurka).
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky…
více o Pikantní ořechová roláda
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa