Kapra naporcujeme na tenčí podkovičky (budou se lépe obracet a péct). Uvedené ingredience smícháme v misce a kapra do této marinády naložíme alespoň na 2 hodiny. Pak v další misce smícháme polohrubou mouku s grilovacím kořením. Jednotlivé porce v mouce obalíme a osmažíme na rozpáleném tuku.
Podáváme s brambory a domácí tatarkou (majonéza, sůl, pepř, worcester, cibulka, okurka).
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena