Na másle zpěníme cibuli na kostičky, osolíme, přidáme téměř celý balíček papriky a bobkový list. Vložíme stehna, osmahneme, podlijeme vodou a dusíme aspoň hodinu.
Stehna vyjmeme, omáčku zahustíme rozkvedlanou moukou s vodou, povaříme, rozmixujeme a znovu povaříme. Přidáme smetanu 31 %, trošku sójové omáčky a vložíme stehna, buď vcelku nebo natrhaná.
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory