g
kokos
(Nebo celý zbytek sáčku kokosu, který má 200 g)
Postup přípravy receptu
Z ingrediencí na piškot vyšleháme těsto a upečeme. Vychladlý piškot potřeme zavařeninou a pomažeme krémem, který uděláme svařením mléka a mouky na kaši, po vychladnutí kaše přidáme další suroviny na krém a vše vyšleháme ve šlehači. Po vyšlehání přidáme lžíci až dvě lžíce kokosu a už jen zamícháme. Celý krém navrstvíme na zavařeninu na piškotu, uhladíme a posypeme 100 g kokosu nebo i celým zbytkem sáčku, pokud jsme načínali nový, a špachtličkou namačkáme na krém.
Je to výborné, není to suché, já skladuji v lednici, druhý den je to nejlepší, ale většinou to do druhého dne nevydrží.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček