g
kokos
(Nebo celý zbytek sáčku kokosu, který má 200 g)
Postup přípravy receptu
Z ingrediencí na piškot vyšleháme těsto a upečeme. Vychladlý piškot potřeme zavařeninou a pomažeme krémem, který uděláme svařením mléka a mouky na kaši, po vychladnutí kaše přidáme další suroviny na krém a vše vyšleháme ve šlehači. Po vyšlehání přidáme lžíci až dvě lžíce kokosu a už jen zamícháme. Celý krém navrstvíme na zavařeninu na piškotu, uhladíme a posypeme 100 g kokosu nebo i celým zbytkem sáčku, pokud jsme načínali nový, a špachtličkou namačkáme na krém.
Je to výborné, není to suché, já skladuji v lednici, druhý den je to nejlepší, ale většinou to do druhého dne nevydrží.
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena