g
kokos
(Nebo celý zbytek sáčku kokosu, který má 200 g)
Postup přípravy receptu
Z ingrediencí na piškot vyšleháme těsto a upečeme. Vychladlý piškot potřeme zavařeninou a pomažeme krémem, který uděláme svařením mléka a mouky na kaši, po vychladnutí kaše přidáme další suroviny na krém a vše vyšleháme ve šlehači. Po vyšlehání přidáme lžíci až dvě lžíce kokosu a už jen zamícháme. Celý krém navrstvíme na zavařeninu na piškotu, uhladíme a posypeme 100 g kokosu nebo i celým zbytkem sáčku, pokud jsme načínali nový, a špachtličkou namačkáme na krém.
Je to výborné, není to suché, já skladuji v lednici, druhý den je to nejlepší, ale většinou to do druhého dne nevydrží.
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme na hrubo a kuličky hroznového vína nakrájíme na půlky a nasypeme do…
více o Tortellini s nivovou omáčkou
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu