Těsto: Oddělíme žloutky od bílků. V jedné míse vyšleháme žloutky s cukrem a škrobem. V druhé míse vyšleháme sníh z bílků. Když je hotový, pomalu do něj vmícháme žloutkovou směs. Směs vlijeme na plech a rychle dáme péct do vyhřáté trouby na 190 stupňů (horkovzdušná trouba) a pečeme přibližně 10 minut. Po upečení vyjmeme těsto na pečicím papíru, srolujeme a opatrně oddělíme těsto od papíru.
Náplň: Ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem, potom vmícháme zakysanou smetanu a nadrobno nakrájené jahody.
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové