Těsto: Oddělíme žloutky od bílků. V jedné míse vyšleháme žloutky s cukrem a škrobem. V druhé míse vyšleháme sníh z bílků. Když je hotový, pomalu do něj vmícháme žloutkovou směs. Směs vlijeme na plech a rychle dáme péct do vyhřáté trouby na 190 stupňů (horkovzdušná trouba) a pečeme přibližně 10 minut. Po upečení vyjmeme těsto na pečicím papíru, srolujeme a opatrně oddělíme těsto od papíru.
Náplň: Ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem, potom vmícháme zakysanou smetanu a nadrobno nakrájené jahody.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků